• Top Clicks

    • Ninguna
  • Posts Más Vistos

  • Blog Stats

    • 310,597 hits
  • Anuncios

Los periodistas valencianos denuncian el cierre de TV3.

logo_tv3_00.jpg

LOS PERIODISTAS VALENCIANOS DENUNCIAN EN UN COMUNICADO LA DECISIÓN DEL GOBIERNO DEL PP DE PROVOCAR EL APAGÓN DE LA TELEVISIÓN CATALANA, TV3, EN LA PROVINCIA DE ALICANTE

La “Unión de Periodistes Valencians”, la plataforma mayoritaria de representación de los profesionales de la comunicación en la Comunitat Valenciana, ha expresado a través de un comunicado su “más enérgica protesta” por el cierre del repetidor de la televisión catalana, TV3, que priva a los alicantinos de poder seguir viéndola como lo han venido haciendo desde hace 20 años. El apagón se ha producido por decisión del gobierno regional del PP que preside, Francisco Camps.

El comunicado de la “Unió de Periodistes Valencians” está redactado en catalán, lengua cooficial que cuando se habla en la Comunitat Valenciana se llama valenciano. Dice así:

La Unió de Periodistes Valencians expressa la seua més enèrgica protesta pel tancament del repetidor que des de fa 20 anys permetia que els alacantins que així ho desitjaren pogueren vore TV3, així com el seu estupor per la forma com s’ha fet.El passat 22 de març, la Unió de Periodistes ja es va pronunciar a favor d’un acord oficial entre els governs valencià, català i balear que garantira que els senyals de RTVV, TV3 i IB3 pogueren arribar sense cap restricció, en condicions de reciprocitat, i de manera lliure, oberta i gratuïta, als respectius territoris, com passa en altres autonomies.

Passats més de 9 mesos, i vista la decisió del Consell, la Unió de Periodistes considera que el tancament d’este repetidor és un atac al pluralisme informatiu i un acte manifest de censura contra una televisió publica de qualitat que ajuda a la normalització de la llengua. Considerem que TV3 és un espill en el qual hauria de mirar-se Canal 9, una televisió, esta última, cada vegada més caracteritzada pel seu sectarisme informatiu i que s’ha transformat en una oficina de propaganda del partit que governa a la nostra comunitat.

Per últim, en la nostra opinió no té cap sentit que en un temps de mitjans de comunicació globalitzats, en què es pot vore televisions de tot el món, s’intente impedir la difusió de l’emissora  d’un territori veí en una flagrant violació de la directiva comunitària Televisió Sense Fronteres.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: